קוגלהוף עוגת שמרים שוקולד צ'יפס
מתכון לקוגלהוף עוגת שמרים שוקולד צ'יפס של הקונדיטורית שי-לי ליפא.
עוגת הקוגלהוף האוסטרית הקלאסית מקבלת תוספת אהובה של שוקולד צ'יפס. אפשר להכפיל את הכמות לשתי עוגות. משפר האפיה עוזר לשמירת הטריות.
רכיבים:
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס”מ
חומרים לבצק
לשימון התבנית
אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית בחמאה, מקמחים מעט, מנערים מקמח עודף ומעבירים למקפיא.
2.מערבלים שמרים (קוביה יש לפורר), קמח, חלב, סוכר, ביצה, חלמון ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
3.מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת וממשיכים ללוש עוד 7 דקות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.
4.מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
5.יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 35-30 דקות, עד להזהבה עמוקה.
**מתכון לקוגלהוף תפוחים של בני סיידא>>>
**מתכון לקוגלהוף אישי במילוי קונפיטורה>>>
**למתכון לעוגת בבקה תפוחים ואגסים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
