פרעצל שיפון ודגנים רך
מתכון נפלא לכעך הגרמני, במיוחד למי שמתגעגע לבייגל הרך והעשיר של התחנה המרכזית…
רכיבים:
חומרים ל 10-15 פרעצל
מיקס זרעים:
אופן ההכנה:
1.אופן הכנה:בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את השמרים עם המים.
2.להוסיף את הקמחים, מלח, סוכר וסובין וללוש למשך 2 דקות במהירות 1, להמשיך ללוש במהירות 2 עוד 7 דקות לבצק חלק.
3.לעשות כדור מהבצק ולהתפיח למשך 45 דקות מכוסה במקום חמים.
4.לחלק את הבצק ל-10 – 15 חתיכות שוות ולתת להן לתפוח מעט למשך 10 דקות.
5.לגלגל כל אחת לרצועה ארוכה בעובי של ס"מ לפרצל עבה וחצי ס"מ ופחות לפרצל דק.
6.לקפל את הבצק לצורת האות ע' (העיגול גדול וההמשך קצר), ולהחזיר את הקצוות של הבצק לתוך העיגול תוך כדי לחיצה עם היד כדי שהבצק יתחבר ולהתפיח כחצי שעה.
7.לחמם 2 ליטר מים עם 4 כפות אבקת סודה לשתיה.
8.לטבול את הפרצל כל אחד בנפרד למשך 10 שניות ולהעביר מיד לתערובת הדגנים ולפזר גם מעל.
להניח בתבנית עם נייר אפיה לאפות בחום של 200 מעלות למשך כ-15-20 דקות או אשר הפרצל שחומים ופריכים.
**למתכון לפרעצל שום וחמאה >>>
**למתכון לבייגל אמריקאי>>>
** למתכון ללחם שיפון צרפתי >>>
**למתכון ללחמניות שיפון עם גבינה כחולה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים אקטיביים (22 גר')
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה