דף הבית | מתכונים | מאפים מלוחים | פרעצלס בצ׳יק צ׳ק
3.6/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
פרעצלס בצ׳יק צ׳ק
מתכון לפרעצל שכולנו אוהבים! מתכון יצירתי וקליל לבייגלה מבצק מוכן של שמרית
3.5/5
רכיבים:
7 פרעצלס:
אופן ההכנה:
1.מוציאים את בצק הפיצה מהמקרר כ-5 דקות לפני תחילת העבודה, על מנת שהיה נוח לעבודה.
2.בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, סודה לשתייה וסילאן. מנמיכים את הלהבה.
3.פותחים את הבצק עם נייר האפייה וחותכים לרצועות ארוכות ברוחב של 2-3 ס״מ. מקפלים כל רצועה לשניים ומגלגלים לנקניק באורך של כ-60-70 ס״מ. יוצרים צורת פרעצל ומניחים על גבי נייר האפייה.
4.מבשלים את הפרעצלס בתמיסה- מעבירים בכל פעם פרעצל אחד או שניים למים החמים ומבשלים כדקה עד שהפרעצל צף למעלה ועוד כמה שניות נוספות, מוציאים עם כף מחוררת בחזרה לתבנית האפייה.
5.מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלס גס. אופים בתנור שחומם מראש ל-20- מעלות כ- 10-12 ועד שהפרעצלס תפוחים וזהובים.
6.מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן למרוח את הביס עם מטבלים שונים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
אם בטעות הקאפתי את הבצק מה אפשר לעשות?