פרחי שמרים מתוקים
מתכון של ענר צלאל מהקונדיטוריה של מסעדת "דלאל", זהו מאפה בוקר מפנק עם מלית אוורירית וקלה של ריקוטה וחמוציות.
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית ריקוטה וחמוציות
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1. בקערת המערבל שמם קמח, סוכר, מלח ושמרים ומערבלים עם וו גיטרה, מוסיפים בהדרגה את הביצים ולשים במהירות נמוכה 4-5 דקות עד לקבלת בצק אלסטי.
2.מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
3.מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ואוספים למעין כדור. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד. מכניסים למקרר למשך הלילה.
4.הכנת המלית: שמים בקערה חמאה, ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
5.מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים קלות.
6.מוסיפים הקורנפלור ומערבבים עד שנבלע בתערובת.
7.מרכיבים את המאפים, מצפים ואופים
8.מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי ½ 3 מ"מ, אורך 70 ס"מ, רוחב 25 ס"מ. מורחים את המלית ומפזרים חמוציות.
9.מסמנים קוו אמצע לאורך המלבן בעזרת סכין, מגלגלים את שולי הבצק משני הצדדים פנימה עד שהם נפגשיםבמרכז (כמו ספר תורה)-פורסים את הגלילים ל-20-22 פרוסות בעובי 3 ס"מ
10.אוחזים כל פרוסה בשתי ידים ומסובבים רק יד אחת (חצי ספר תורה) כחצי סיבוב לקבלת טוויסט במרכז.
מסדרים את המאפים במרווחים על מגש מרופד בניר אפיה, מכסים במגבת ומתפיחים להכפלת הנפח (כשעה).
**מתכון למאפה שמרים וריבת פירות יער >>>
**למתכון לעוגת שמרים עם ריקוטה ודובדבנים>>>
**למתכון למאפה שמרים סינרול אישי>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה