פיתה מחיטה מלאה
מתכון לפיתה ביתית מחיטה מלאה: אחד המאכלים הכי ישראליים ומוכרים היא הפיתה.
במתכון זה הפיתה עוברת טויסט בריאותי עם קמח 100% חיטה מלאה המשולב במתכון.
רכיבים:
20 פיתות מחיטה מלאה
חומרים לבצק
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח והשמרים, מוסיפים את המלח, השמן והדבש. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ- שעה.
3.מחלקים את הבצק ל 20 כדורים שווים בגודלם, כ 80 גרם כל כדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס"מ. מכסים באופן רופף בניילון או מגבת ומתפיחים כ- 30 דקות.
4.מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים במרכז אבן אפייה או תבנית אפייה הפוכה עד לחימום של התבנית.
5.מקמחים בנדיבות כל כדור בצק ומניחים בעדינות על התבנית הלוהטת שהצד המקומח כלפי מטה.
אופים כ-4 פיתות בכל פעם כ 5-7 דקות עד שהפיתות תפוחות מאוד והבצק יציב. לאחר האפייה מכסים במגבת, מצננים ומגישים.
למתכון לבאגט מחיטה מלאה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

ניתן להחליף בקמח כוסמין?
בהחלט ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין, בהצלחה!
אם רוצים להשתמש ברמח כוסמין ושמרים יבשים מה כמות השמרים שצריך לשים על קילו קמח?
תודה רבה
היי נתי, בהחלט אפשר, לכל קילו קמח להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
ניתן להחליף את קמח מלא בקמן לבן?
ערב טוב..אם אני לשה את הבצק ביד.ולא בקערת מיקסר.אין לי.הבצק ייצא לי טוב? תודה מראש.
היי הילה, לא חייב ללוש במיקסר רק צריך ידיים חזקות…. גם לישה ביד צריכה להיות לאורך כ-10 דקות
אפשרי להכין מקמח שיפון בלבד או בערבוב עם קמח לבן? תודה.
ישנן שתי אופציות:
1. 40 אחוז שיפון, 60 אחוז לבן
2. 40 אחוז שיפון, 30 אחוז מלא, 30 אחוז לבן
בהצלחה!
דפנה 1 40 אחוז שיפון 60 אחוז לבן 2 40 אחוז שיפון 30 אחוז מלא 30 אחוז לבן זה לא משנה מה תעשה לעושם קמח לבן במתכון ולהגיד שיזי מלא זה להיות שקורינת
האם ניתן לבכין את הפיתות במחבת על הגז?
לצערי איני יודעת מדוע לא תפח
עשיתי לפי כל ההסברים כאן…
הי הבצק תפח יפה אבל הם לא תפחו בתנור
התאכזבתי מאד..זו פעם ראשונה שאני אופה פיתות עם קמח מלא ואני אופה הרבה
מוצלח !!