• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | פיתה מחיטה מלאה

פיתה מחיטה מלאה

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לפיתה ביתית מחיטה מלאה: אחד המאכלים הכי ישראליים ומוכרים היא הפיתה.

במתכון זה הפיתה עוברת טויסט בריאותי עם קמח 100% חיטה מלאה המשולב במתכון.

4.5/5

רכיבים:

20 פיתות מחיטה מלאה

  • חומרים לבצק

אופן ההכנה:

  • 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח והשמרים, מוסיפים את המלח, השמן והדבש. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך.

  • 2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה כ- שעה.

  • 3.מחלקים את הבצק ל 20 כדורים שווים בגודלם, כ 80 גרם כל כדור. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 12 ס"מ. מכסים באופן רופף בניילון או מגבת ומתפיחים כ- 30 דקות.

  • 4.מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים במרכז אבן אפייה או תבנית אפייה הפוכה עד לחימום של התבנית.

  • 5.מקמחים בנדיבות כל כדור בצק ומניחים בעדינות על התבנית הלוהטת שהצד המקומח כלפי מטה.

  • אופים כ-4 פיתות בכל פעם כ 5-7 דקות  עד שהפיתות תפוחות מאוד והבצק יציב. לאחר האפייה מכסים במגבת, מצננים ומגישים.   

    למתכון לבאגט מחיטה מלאה

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
4.3/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

14 תגובות על “פיתה מחיטה מלאה”

  1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    18/04/2018 בשעה 03:04

    ניתן להחליף בקמח כוסמין?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      22/04/2018 בשעה 12:04

      בהחלט ניתן להחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין, בהצלחה!

      הגב
  2. Avatar נתי הגיב:
    22/05/2018 בשעה 11:05

    אם רוצים להשתמש ברמח כוסמין ושמרים יבשים מה כמות השמרים שצריך לשים על קילו קמח?
    תודה רבה

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      23/05/2018 בשעה 11:05

      היי נתי, בהחלט אפשר, לכל קילו קמח להוסיף 2 כפות שמרים יבשים אקטיביים

      הגב
  3. Avatar סוניה הגיב:
    24/09/2018 בשעה 10:09

    ניתן להחליף את קמח מלא בקמן לבן?

    הגב
  4. Avatar אלה הגיב:
    09/10/2018 בשעה 06:10

    ערב טוב..אם אני לשה את הבצק ביד.ולא בקערת מיקסר.אין לי.הבצק ייצא לי טוב? תודה מראש.

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      11/10/2018 בשעה 07:10

      היי הילה, לא חייב ללוש במיקסר רק צריך ידיים חזקות…. גם לישה ביד צריכה להיות לאורך כ-10 דקות

      הגב
  5. Avatar אנונימי הגיב:
    03/06/2019 בשעה 08:06

    אפשרי להכין מקמח שיפון בלבד או בערבוב עם קמח לבן? תודה.

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      10/06/2019 בשעה 03:06

      ישנן שתי אופציות:
      1. 40 אחוז שיפון, 60 אחוז לבן
      2. 40 אחוז שיפון, 30 אחוז מלא, 30 אחוז לבן
      בהצלחה!

      הגב
  6. Avatar תמיר סרור הגיב:
    15/09/2019 בשעה 05:09

    דפנה 1 40 אחוז שיפון 60 אחוז לבן 2 40 אחוז שיפון 30 אחוז מלא 30 אחוז לבן זה לא משנה מה תעשה לעושם קמח לבן במתכון ולהגיד שיזי מלא זה להיות שקורינת

    הגב
  7. Avatar שילת הגיב:
    14/05/2020 בשעה 04:05

    האם ניתן לבכין את הפיתות במחבת על הגז?

    הגב
  8. Avatar מינה הגיב:
    09/07/2020 בשעה 03:07

    לצערי איני יודעת מדוע לא תפח
    עשיתי לפי כל ההסברים כאן…

    הגב
  9. Avatar מינה הגיב:
    09/07/2020 בשעה 03:07

    הי הבצק תפח יפה אבל הם לא תפחו בתנור
    התאכזבתי מאד..זו פעם ראשונה שאני אופה פיתות עם קמח מלא ואני אופה הרבה

    הגב
  10. Avatar עדי הגיב:
    24/07/2020 בשעה 07:07

    מוצלח !!

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

לחמניות בית ספר ביתיות טעימות

לחם פרנה מרוקאי

לחמניות ממולאות בסלט טונה

לחם לחמניות וחלות
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה
מאפי שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה
מתכוני אפיה לחגים
  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד