פוקצ'ה קראנצ'י
מתכון לפוקצ'ה, המאכל האיטלקי האהוב שיכול לשמש כמנה ראשונה או ארוחה בפני עצמה, מתכון נפלא, פשוט וקראנצ'י שתמיד כייף לחזור אליו
רכיבים:
3 פוקצ'ות בינוניות
חומרים לבצק
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, המלח והשמן. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים כף אחר כף.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח כ- שעה וחצי.
3.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מניחים על נייר אפייה ומשטחים בעזרת הידיים כל חלק מהבצק למלבן או אליפסה באורך 25 ס"מ.
4.מניחים על הבצק את פרוסות הגבינה, העגבניות והקישואים לסירוגין בצורת רעפים על גבי הבצק. מזלפים בנדיבות שמן זית, מפזרים עשבי תיבול ועט מלח גס.
5.מחממים תנור לחום מקסימאלי ומניחים בתוכו תבנית אפייה בצורה הפוכה או אבן אפייה. מניחים לתבנית להתחמם ומעבירים אליה את נייר האפייה והבצק.
6.אופים כ 7-10 דקות עד הזהבה, מזלפים שמן זית ומגישים
7.אופציות לגיוון- ניתן לפזר על הבצק ירקות טריים או קלויים בשילוב עם גבינות, כמו כן ניתן להבריש את הפוקצ'ה בממרח פסטו ולפזר גבינות קשות מעל. **מתכון לסמבוסק חומוס אפוי>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה