פיצה במחבת
מתכון לפיצה במחבת – פאי פיצה עבה בנוסח שיקאגו
מחפשים מתכון לפיצה טעימה ופשוטה להכנה? כנסו לכאן – מתכון לפיצה
רכיבים:
2 פיצות
חומרים לבצק
חומרים לרוטב
תוספות
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק אלסטי ונעים למגע (כ 8 דקות)
2.משמנים מעט את הבצק, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת נפח.
3.מכינים את הרוטב: שמים את העגבניות (עם הנוזלים), השום והאורגנו במעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק. ומתבלים במלח, פלפל וסוכר.
4.מפזרים 4 כפות פירורי לחם על 2 מחבתות בקוטר 23 ס"מ (כאלו שניתן להכניס לתנור, עדיף מברזל יצוק) ומזלפים מעל שמן זית כדי למנוע מהפיצה להידבק לתחתית.
5.מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים, מניחים ע"ג המחבת ומותחים את הבצק כך שיכסה את שולי המחבת.
6.מהדקים היטב את הבצק לדפנות ומניחים לתפיחה נוספת ל15-20 דקות תפיחה נוספת.
7.מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מפזרים מעל את המוצרלה, הפרמז'ן ואת התוספות שאוהבים.
8.אופים בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות כ 10 דקות, לאחר מכן מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-15 דקות נוספות, עד שהגבינות נמסו והבצק נאפה לחלוטין.
מוציאים מהתנור נותנים לפיצות להתקרר מעט לפני שמוציאים מהתבנית, חותכים ומגישים מיד.
**למתכון לפיצה נפוליטנה דקה>>>
**למתכון לפיצה נתלשת מהירה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אם לא אופים הכל בבת אחת, ניתן להקפיא את הבצק התפוח.
2.ניתן להכפיל כמויות.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה