עוגת גבינה ושוקולד
מתכון לעוגת גבינה שוקולד שמכינים עם בצק פיצה מוכן
הכנת עוגה מעולם לא הייתה כל כך קלה! עכשיו עם הבצק של שמרית (ישר מהמקרר!) מכינים עוגה בלי מאמץ וברבע מהזמן!
רכיבים:
לעוגה אחת
למלית
לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דק לפני השימוש. מכינים את המלית טורפים היטב בקערה את הגבינה, אבקת הסוכר, הביצים, הקמח והשוקולד הקצוץ. פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי תבנית אפייה. חותכים את הבצק מימין ומשמאל לרצועות ברוחב של 4 ס״מ ובאורך של כ-8 ס״מ. משארים את המרכז שלם.
2.מניחים את המלית במרכז הבצק בשכבה אחידה. מצליבים את הרצועות מימין ומשמאל זו על גבי זו באלכסון, פעם מימין ופעם משמאל.
3.מברישים בביצה טרופה, מפזרים סוכר גבישי ואופים בתנור שחומם מראש ל175 כ-25 דקות עד להזהבה.
בינתיים מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן מבשלים את המים והסוכר עד לרתיחה ועד שהסוכר מתמוסס לחלוטין, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש. מברישים את העוגה החמה בסירופ, מצננים ומגישים.
**לעוד מתכונים לשבועות>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

גבינת שמנת ארלה…איפה משיגים ומה אפשר במקום?
הבצק פיצה לא מחזיק את המלית אפילו לא קרטב דק מידי
והאמת שזו לא הפעם הראשונה