עוגת שמרים במילוי ריקוטה ודובדבנים
מתכון לעוגת שמרים קלועה ממולאת בגבינת ריקוטה ודובדבנים של הקונדיטור הנס ברטלה. תוכלו לגוון את המתכון ולהחליף את גבינת הריקוטה בגבינה כחושה ואת מילוי הדובדבנים בכל מילוי פירות איכותי או בקונפיטורה איכותית.
רכיבים:
2 עוגות שמרים של 500 גרם כל אחת
חומרים לבצק
חומרים למלית דובדבנים
חומרים למלית גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
2.ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3.מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ' החדר כ-30 דקות.
4.אופן הכנת המלית: בקערת מיקסר עם מערבל מקצף מערבבים את הגבינה יחד עם הסוכר וחומרי טעם עד שמקבלים חיבור של החומרים (כי הגבינה יבשה ומתפוררת).
5.מוסיפים הקמח ומערבבים היטב במהירות גבוהה כדי שוב לחבר יחד עם הקמח. יש לגרד את הדופן במהלך העירבול.
6.מוסיפים ביצה אחת תוך כדי ערבוב איטי, שוב מגבירים למהירות גבוהה כדי לגרום לחיבור, מגרדים היטב את דופן הכלי, מוסיפים ביצה שנייה. חוזרים על הערבוב המהיר ומקררים.
7.הכנת מלית דובדבנים: מערבבים את הדובדבנים הקפואים עם הסוכר,המים, אבקת הקינמון וגרידת הלימון, ממתינים להפשרת הדובדבנים בטמפ' החדר. מערבבים מדי פעם.
8.מסננים את הנוזל מהדובדבנים, מערבבים 5 כפות מהנוזל עם הקורנפלור. את יתרת הנוזלים מביאים לרתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים היטב, מחזירים לאש ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש, מערבבים את הדובדבנים פנימה בעדינות ומצננים.
9.הכנת העוגה הקלועה: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לרצועה באורך כ-30 ס"מ, כשמרכז הרצועה קצת יותר עבה מהקצוות .חשוב: להשתמש במינימום קימוח על השולחן בזמן הגלגול.
10.מניחים את הרצועות על משטח מקומח מעט ומרדדים עם מערוך כדי לשטח ולקבל רוחב של כ-10 ס"מ. מורחים את הרצועות השטוחות במעט מאוד ביצה טרופה (יצירת לחות בלבד).
11.על כל רצועה מורחים או מזלפים פס צר של מלית הריקוטה במרכז הבצק. משאירים בצד 4 כפות גבינה לקישוט. מורחים על כל רצועת בצק מעל מלית הריקוטה את מלית הדובדבנים, גם כאן משאירים כמות של 4 כפות לקישוט.
12.סוגרים את רצועות הבצק היטב, כך שמתקבלים 6 גלילים ממולאים באורך 30 ס"מ, כשבכל אחד יש מלית ריקוטה ודובדבנים (אפשר לגוון ולמלא חלק מהגלילים בגבינה וחלק במילוי הפירות)
13.הופכים את הרצועות על משטח מקומח, כך שהסגירה נמצאת מלמטה,
14.מכל 3 רצועות קולעים עוגה אחת. מהדקים היטב את הקצוות (ראו "טיפ שמרית" בסוף המתכון).
15.מניחים את העוגות על מגש עם נייר אפייה ומשהים לתפיחה 40 דקות בטמפ' החדר.
מורחים את העוגות בביצה טרופה. לאחר 10 דקות מורחים פעם נוספת,מורחים 2 כפות ממלית הריקוטה הנותרת על החלות לאורך האמצע ומעל הריקוטה מורחים 2 כפות של מלית הדובדבנים.
**מתכון לעוגת גבינה ושוקולד עם רוטב שוקולד >>>
**מתכון למאפה שמרים ריקוטה ולימון>>>
**למתכון לעוגת כוכב שמרים וקממבר>>>
**למתכון לפרחי שמרים מתוקים עם ריקוטה וחמוציות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להשתמש גם במלית דובדבנים או פירות יער מוכנה או בכל קונפיטורת פרי איכותית.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה