עוגת שמרים אלזסית קלועה
המתכון של הקונדיטורית אסטלה לעוגה אלזסית קלועה עם ריבת פובידל. את הבצק כדאי להכין יום מראש.
רכיבים:
שתי עוגות בתבניות עגולות עם חור (או סיר פלא)
חומרים לבצק
חומרים למלית
חומרים לסירופ סוכר (לא חובה)
חומרים לקישוט
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה הרכה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ועדין שניתק מדפנות המערבל. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה (או לפחות 4 שעות).
2.מכינים את סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3 דקות נוספות ברתיחה. מצננים.
3.מרכיבים את העוגות ואופים: מחלקים את הבצק ל-2 חלקים כל גוש מחלקים ל-3 חלקים שווים.
4.כל חלק מרדדים לפס ארוך ברוחב של 10 ס"מ. מזליפים משק זילוף עם פיה בקוטר של 16 מ"מ או מורחים את ריבת הפובידל לאורך רצועת הבצק, ומגלגלים לרולדה דקה, כך שנוצר צינור בצק ובתוכו הפובידל. מכל שלושה צינורות קולעים צמה.
5.משמנים תבנית עגולה עם חור (או סיר פלא), מניחים בתוכה את הצמה ומהדקים את שתי קצות הצמה אחת לשניה. כך מכינים גם את העוגה השניה (אפשר את העוגה השנייה להקפיא בשלב זה – לפני ההתפחה – ואח"כ להוציא מההקפאה, להפשיר ולהמשיך לשלב הבא).
6.מברישים בביצה טרופה ומשהים לתפיחה עד להכפלת הנפח. מברישים שוב בעדינות לפני האפייה. ניתן לפזר סוכר גבישי מעל.
7.אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ סוכר או מפזרים מעל אבקת סוכר.
**מתכון לחלת מרציפן קלועה>>
**למתכון לעוגת שושנים עשירה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה