עוגת תפוחים שכבות, אגוזים ושטרוייזל
מתכון לעוגת תפוחים מעולה וקלה להכנה, עם שכבות פירורי שטרויזל ומלית אגוזים
רכיבים:
חומרים לעוגת תפוחים
חומרים לבצק
חומרים למלית תפוחי עץ
חומרים למלית אגוזים
חומרים לפירורי שטרויזל
אופן ההכנה:
2.מחלקים את הבצק לשניים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך שעתיים.
3.הכנת מלית תפוחי עץ: מבשלים את תפוחי העץ עם החמאה, הסוכר, הדבש ושקית סוכר וניל.
4.מוסיפים את הצימוקים הלבנים ומקררים.
5.הכנת מלית אגוזים: מרתיחים חלב, סוכר וחמאה , מנמיכים לאש “נמוכה” ומוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ,אגוזי מלך וקינמון וממשיכים לבשל כ- 2-3 דקות, מקררים עד לשימוש.
6.הכנת השטרויזל: מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
7.הרכבת העוגה: מרדדים את הבצק לעלה בגודל 30*42 ס”מ בעובי 1/2 ס”מ, חותכים 6 מלבנים במידות 30 ס”מ על 7 ס”מ (כל 2 מלבנים לעוגה אחת).
מניחים מלבן בצק בכל אחת מתחתית התבניות, מורחים שכבה של מילוי אגוזים קינמון 2 ס”מ ומעליה שכבת בצק נוספת שמעליה 1/3 ממלית התפוחים הכוללת ומפזרים מפירורי השטרויזל. משהים כחצי שעה (העוגה תופחת מעט), מחממים תנור ל -170 מעלות ואופים כ- 35-40 דקות. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
** למתכון למאפי שמרים אישיים במלית אגוזים ותפוחי עץ מקורמלים >>>
** למתכון לעוגת טורט שכבות עם קרם וניל תותים >>>
** למתכון לעוגת שמרים שוקולד >>>
**למתכון לבבקה תפוחים וקינמון>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה