עוגת שושנים נתלשת
מתכון לעוגת שושנים חגיגית במלית קינמון, פשוט תולשים ואוכלים בהנאה
רכיבים:
חומרים ל 3 עוגות
למלית
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד . את החצי כוס הנותרת מוספים באטיות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש, הבצק לא צריך להיות רך מאוד.
2.משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח (כ- שעה וחצי שעתיים).
3.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים, כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ. מסירים שוליים מיותרים ומברישים במרגרינה המומסת. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות.
4.מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי 1 ס"מ. חתיכה ראשונה נשארת במרכז, חתיכה שניה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל. מסיימים בחלק הפונה ישר, ניתן להסיר את החתיכה האחרונה.
5.מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה.
6.מחממים תנור ל 170 ° מעלות ואופים כ 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח.
מוציאים מהתנור ומברישים בדבש. מצננים ומגישים .
**עוגות לראש השנה>>>
**מתכון לעוגת שושנים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים אקטיביים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

השמרים אקטיביים ממש לא פועלים כרגילים ההיפך לא מתפיחים ניסיתי פעמיים וחזרתי לרגילים
היי ליליאן, מתגובות שאנחנו מקבלים מאופות שונות ולמאפים שונים השמרים האקטיביים אכן פועלים טוב, מתפיחים מצויין ובזמן מקוצר יותר. בנוסף המאפה נשמר טרי לאורך זמן. אני אשמר לדבר איתך, להבין את הבעיה ולעזור. את מוזמנת ליצור קשר דרך דף "צור קשר" ולהשאיר מספר טלפון ונחזור אלייך בהקדם, חג שמח