דף הבית | מתכונים | עוגות, עוגיות ומאפים מתוקים | עוגת שוקולד
4.5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
עוגת שוקולד
תפנקו את הילדים בכיף עם מתכון לעוגת שוקולד בחושה נהדרת, המתכון קל במיוחד והתוצאה עוגה שוקולדית עסיסית וטעימה מאוד. הכי פשוטה – הכי טעימה!
4.5/5
רכיבים:
חומרים לתבנית בקוטר 22/24 ס"מ
לציפוי עוגת השוקולד:
אופן ההכנה:
1.ממיסים במיקרוגל את הנטורינה והשוקולד יחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הסוכר לתערובת וממשיכים לערבב
2.מוסיפים את הביצים בהדרגה, טורפים בכל פעם ביצה אחת עד להטמעה.
3.מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
4.מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז היוצא עם מעט פירורים לחים.
הכנת הציפוי- מחממים במיקרוגל את השמנת והשוקולד יחד עד לקבלת תערובת חלקה. מצפים את העוגה ומקשטים.
** למתכון לעוגת תפוחים >>>
** למתכון לעוגת בראוניז שוקולד ובצק עוגיות >>>
**למתכון לכיסונים במילוי קרם בוטנים ושוקולד>>>
**למתכון לסברינות אישיות>>>
**טארט שוקולד>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
ממממדדדדההההההיייייםםםםםםם
תודה.
בטוח בלי ביצים??
יש בעוגה ביצים, 5 ביצים ליתר דיוק.
עוגה מושלמת תודה רבה
איזה יופי! שמחה לשמוע 🙂
שלום
אני רוצה להכין עוגת שוקולד גם כזאת וגם פשוטה יותר מאחד המתכונים שלי (שלא מכילה חמאה ושוקולד אלא רק קקאו ושוקולית ) ב2 תבניות אינגליש קייק ובצורה קצת אחרת ללא גאנש, אלא להוסיף למעלה סירופ שייצור מין שיכבה עבה מתוקה ודביקה בדיוק כמו העוגת כושית הקנוייה לדוגמא של עלית ובכלל כל הארוזות שמוכרים בסופר.
אני לא רוצה שהסירופ יחלחל לעוגות אלא שכל הטעם ישאר למעלה , ושזה גם ייצור מעטה ושיכבה עבה למעלה.
אפיתי את אחת מהעוגות שוקולד שלי, כיסיתי בניילון נצמד לאחר האפייה למשך רבע שעה. לאחר מכן הברשתי בסירופ שהתקרר לטמפרטורת החדר ושהוכן משלושת רבעי סוכר ומים שהורתחו יחד.
לאחר הברשת הסירופ המירקם יצא מעולה והמעטה והשיכבה למעלה של העוגות היה ניכר ומעט עבה אבל לא עבה כמו שרציתי וכמו בעוגות הקנויות.
נוסף בטעם לא היה מספיק מתוק ובכלל לא היה מתוק ודביק כמו שבעוגות הקנויות.
איך ניתן לקבל את התוצאה שרציתי, האם להוסיף דבש לסירופ ? או אולי ליצור סירופ לא רק מסוכר אלא גם דבש, חמאה וחלב?
לגבי עובי המעטה למעלה של העוגות , איך בקנויות זה יותר עבה?
מוזמנת להיעזר ביועצת האפייה שלנו בוואטסאפ דרך הקישור בעמוד הראשי באתר 🙂
שלום
אני רוצה להכין עוגת שוקולד כזאת וגם מתכון נוסף שלי של פשוטה יותר שמכילה קקאו ושוקולית ללא חמאה ושוקולד.
ולאחר ההכנה והעברת הבלילה לתבנית אני רוצה ליצור מעין גומות או נגיעות גדולות של שוקולד.
ברור לי שאפשר לשים פשוט נטיפים או פיצפוצי שוקולד, אבל לא זאת הכוונה.
האם לשים על הבלילה כשהיא בתבנית ולפזר ולהשליך לתוכה כפיות או כפות של ממרח שוקולד(נוטלה או השחר) יביא לטעם שאני מתכוונת ?
והממרח שוקולד לא ישקע למטה ? הכוונה שלע שחלק ישקע וחלק ישאר באמצע וחלק גומות גם שישארו למעלה. אז זה רק עם הממרח או שצריך להוסיף משהו אחר ?
שאלה נוספת:
האם סוג הכנה שכזה עם גומות שוקולד, יותר מתאים לבלילה ועוגת שוקולד שהיא עשירה ומוסית יותר במירקם (מתכונים שמכילים חמאה/מרגרינה + שוקולד מומס) או גם לעוגת שוקולד הפשוטה עם הבלילה הנוזלית יותר שמכילה שוקולית וקקאו ?
מוזמנת להיעזר ביועצת האפייה שלנו בוואטסאפ דרך הקישור בעמוד הראשי באתר 🙂