עוגת פרח מתפוחים ובצק עלים
מאפה תפוחים בבצק עלים – מתכון לעוגת תפוחים מרשימה ויפה שמרכזת בתוכה את כל מה שצריך בשביל להרשים ולא להתאמץ!
רכיבים:
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
להגשה:
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על השיש.
2.חוצים את התפוחים, מסירים את העוקץ, הגרעינים והליבה, ופורסים דק (עדיף במנדולינה).
3.מטפטפים מעל התפוחים מיץ לימון על מנת שלא ישחירו.
4.מוסיפים 2 כפות נטורינה מומסת ומכניסים למיקרוגל למשך 2 דקות על מנת לבשל חלקית את התפוחים ולהפוך אותם לגמישים. שומרים בצד.
5.פורסים את הבצק על גבי משטח העבודה וחתוכים לרצועות ברוחב של כ-4 ס"מ.
6.את הבצק מורחים בדבש ומתבלים בקינמון.
7.מניחים על גבי הבצק את פלחי התפוחים (החלק העגול עם הקליפה כלפי חוץ) לאורך כל הרצועה, כך שהפלחים חופפים זה את זה בשליש ולא חוצים את אמצע הבצק.
8.מקפלים את הבצק לאורך ומכסים את החלק החתוך של התפוח. חוזרים על הפעולה עד שעושים שימוש בכל התפוחים.
9.מגלגלים את הרצועה על מנת ליצור פרח. מוסיפים כל פעם רצועת בצק עם תפוחים חדשה על מנת ליצור פרח גדול, אותו מניחים בתבנית משומנת מראש. מפזרים מעל מעט סוכר חום.
10.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 30 דקות או עד שהבצק אפוי.
בהגשה מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים לצד כדור גלידת וניל.
*לבצק עלים מוכן של שמרית>>>
*מתכון לטארט תפוחים>>>
*מתכון לעוגת שמרים תפוחים וקינמון>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה