עוגיות שוקולד צ'יפס ועדשים על מקל
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס, הכי מוכרות ואהובות בוורסיה הכי ילדותית על מקל, מה שבטוח- גם הכי ממכר…
רכיבים:
החומרים ל-25 עוגיות שוקולד צ'יפס:
כלים:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה, מקרימים את הנטורינה עם סוכר לבן, סוכר חום כהה, תמצית וניל ומלח למשך כדקה לקבלת קרם רך.
2.מוסיפים ביצה ומעבדים קלות להטמעה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומעבדים כמעט עד לקבלת בצק אחיד.
3.לסיום מוסיפים את השוקולד צ'יפס ו-50 גרם מכמות סוכריות העדשים ולשים רק עד שמתפזרים בצורה שווה בבצק.
4.בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או בידיים רטובות, יוצרים מהבצק כדורים של כ-4.5 ס"מ, אם רוצים נועצים מקל של ארטיק בכל כדור.
5.טובלים את חלקה הקדמי של כל עוגייה בקערית ובה יתרת סוכריות העדשים לציפוי (סוכריות העדשים יהיו צפופות למראה בשלב זה, אבל בזמן האפייה העוגייה תתפח והן יתפזרו בצורה שווה).
6.מסדרים את העוגיות במרווחים על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את העוגיות 10-12 דקות להזהבה, מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
**למתכון לעוגיות מגולגלות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להשיג מקלות ארטיק בחנויות יצירה ומלאכת יד.
2.ניתן לאפות את העוגיות גם ללא מקלות הארטיק לקבלת עוגיות שוקולד צ'יפס סטנדרטיות.
3.ניתן גם לוותר על סוכריות העדשים בעוגיות, ולהמיר לחצי כוס אגוזי מלך קצוצים / אגוזי לוז / בוטנים / שקדים מולבנים קצוצים גס.
4.להכנת עוגיות שוקולד ציפס מסורתיות- לוותר על התוספות לחלוטין ולהוסיף לבצק 250 גרם של שוקולד צ'יפס בסך הכל, או תערובת של כמה שוקולדים קצוצים גס. # למתכון לכיסי הפתעה לימי הולדת>>#
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה