• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים מלוחים | סמבוסק חומוס אפוי

סמבוסק חומוס אפוי

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לסמבוסק חומוס אפוי מתוך הספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק

את כיסוני הבצק האלו קשה להפסיק לאכול. הם טעימים ואהובים על גדולים וילדים כאחד. אמנם את הסמבוסק המקורי מטגנים בטיגון עמוק, אבל גם בגירסה הבריאה הוא טעים ביותר.

 

 

 

3/5

רכיבים:

12 יחידות סמבוסק חומוס

  • חומרים לבצק
  • חומרים למלית

אופן ההכנה:

  • 1.הכנת המלית:  ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר

  • 2.מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך (אפשר גם בסיר לחץ).

  • 3.מסננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה.

  • 4.מטגנים מעט את הבצלים בשמן, רק עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את התבלינים בזהירות, מערבבים כדקה ומוסיפים לתערובת החומוס.

  • 5.טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

  • 6. הכנת הבצק:  ממיסים את המרגרינה ומתחילים לערבב את כל החומרים ותוך כדי לישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך. (לפי הצורך ניתן להוסיף קמח או מים אם הבצק דביק או יבש מידי).

  • 7.נותנים לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה. 

  • 8.לשים אותו מעט ושוב מחכים שעה. 

  • 9.מחלקים את הבצק ל- 10 עד 12 כדורים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 15 ס"מ על משטח מקומח. 

  • 10.שמים במרכז כל עיגול 2-3 כפות מהמלית ומורחים את החלמון על קצוות הבצק במברשת. מקפלים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות. מכינים כך את כל הכמות. 

  • 11.מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180מעלות 25-30 ד', עד שהכיסונים זהובים. 

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.את הבצק ניתן להקפיא.

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.2/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

4 תגובות על “סמבוסק חומוס אפוי”

  1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    28/05/2020 בשעה 03:05

    רק 12 יחידות מקילו קמח?

    הגב
  2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    07/10/2020 בשעה 11:10

    לא הגיוני..
    לפחות 40 למנות אישיות.

    הגב
  3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:
    09/10/2020 בשעה 07:10

    שלום.
    א. תודה על המתכון המעולה. זה מה שחיפשתי זמן רב.

    ב. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?

    ג. מה צריך להיות עובי עיגולי הבצק?

    תודה וחג שמח !

    הגב
  4. Avatar הלי גבאי הגיב:
    09/10/2020 בשעה 07:10

    שלום.
    א. תודה על המתכון המעולה. זה מה שחיפשתי זמן רב.

    ב. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?

    ג. מה צריך להיות עובי עיגולי הבצק?

    תודה וחג שמח !

    הגב

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

בוריקיטס גבינה וזעתר

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד