סמבוסק חומוס אפוי
מתכון לסמבוסק חומוס אפוי מתוך הספר "טעם של בית" של אביגיל מייזליק
את כיסוני הבצק האלו קשה להפסיק לאכול. הם טעימים ואהובים על גדולים וילדים כאחד. אמנם את הסמבוסק המקורי מטגנים בטיגון עמוק, אבל גם בגירסה הבריאה הוא טעים ביותר.
רכיבים:
12 יחידות סמבוסק חומוס
חומרים לבצק
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1.הכנת המלית: ניתן להכין את המלית יום לפני ולשמור במקרר
2.מבשלים את החומוס עד שהוא מתרכך (אפשר גם בסיר לחץ).
3.מסננים וטוחנים במעבד מזון לקבלת תערובת אחידה.
4.מטגנים מעט את הבצלים בשמן, רק עד שהם נהיים שקופים. מוסיפים את התבלינים בזהירות, מערבבים כדקה ומוסיפים לתערובת החומוס.
5.טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
6. הכנת הבצק: ממיסים את המרגרינה ומתחילים לערבב את כל החומרים ותוך כדי לישה מוסיפים את המים עד לקבלת בצק רך. (לפי הצורך ניתן להוסיף קמח או מים אם הבצק דביק או יבש מידי).
7.נותנים לבצק לנוח במקום חם בין חצי שעה לשעה.
8.לשים אותו מעט ושוב מחכים שעה.
9.מחלקים את הבצק ל- 10 עד 12 כדורים קטנים ומרדדים לעיגולים דקים בקוטר 15 ס"מ על משטח מקומח.
10.שמים במרכז כל עיגול 2-3 כפות מהמלית ומורחים את החלמון על קצוות הבצק במברשת. מקפלים לצורת כיסן ומהדקים את הקצוות. מכינים כך את כל הכמות.
11.מורחים חלמון ביצה על החלק העליון ואופים בחום של 180מעלות 25-30 ד', עד שהכיסונים זהובים.
טיפים להכנת המתכון:
1.את הבצק ניתן להקפיא.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

רק 12 יחידות מקילו קמח?
לא הגיוני..
לפחות 40 למנות אישיות.
שלום.
א. תודה על המתכון המעולה. זה מה שחיפשתי זמן רב.
ב. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
ג. מה צריך להיות עובי עיגולי הבצק?
תודה וחג שמח !
שלום.
א. תודה על המתכון המעולה. זה מה שחיפשתי זמן רב.
ב. האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
ג. מה צריך להיות עובי עיגולי הבצק?
תודה וחג שמח !
הגב