סופגניות בצורות
סופגניות לב, סופגניות כוכב או כל צורה שתבחרו
הפכנו את הסופגניות הנפלאות למיוחדות ועכשיו כל מה שצריך זה קורצנים גדולים והרבה מקום בבטן!
רכיבים:
לכ-20 סופגניות גדולות:
מלית:
הגשה:
אופן ההכנה:
1.מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את המלח, הסוכר, השמרים ומערבבים.
2.מחברים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים את הביצים, נטורינה מומסת וחלב (או מים).
3.לשים כ – 10 דקות במהירות בינונית עד אשר מתקבל בצק רך וגמיש.
4.מעבירים לקערה משומנת ומגלגלים את הבצק בתוכה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה וחצי-שעתיים.
5.מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעובי של 1.5 ס״מ (לא יותר). קורצים מהבצק את הצורות הרצויות ומניחים כל צורה על גבי ריבוע נייר אפייה להתפחה כ-40 דקות.
6.מחממים בסיר את השמן ל-160-170 מעלות ומעבירים בכל פעם ע״י אחיזה בנייר האפייה ולא בבצק עצמו 3-4 סופגניות לשמן החם.
7.מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה.
8.מוציאים לרשת או לנייר סופג ומצננים.
9.ממלאים כל סופגנייה במלית הרצויה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
טיפים להכנת המתכון:
1.מומלץ לא לרדד את הבצק עבה מידי אלא בעובי שלא עולה על 1.5 ס״מ.
2.מומלץ לקרוץ צורות גדולות (7-8 ס״מ). סופגניות גדולות נוטות לשמור על צורתן יותר מסופגניות קטנות.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה