סהרוני בצק פרסבורגר עם מליות שונות
מתכון מיוחד של בני סיידא שאפשר להכין למשלוח מנות לפורים וגם ליהנות ממנו כל השנה: סהרונים מהמטבח ההונגרי. במקור משתמשים במלית אגוזים או פרג. מלית התמרים היא מלית נוספת ששווה לנסות.
רכיבים:
חומרים ל24 יחידות
חומרים למלית פרג
חומרים למלית אגוזים
חומרים למלית תמרים
להברשה
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק לשים לקבלת בצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעה.
2.הכנת המליות: מלית הפרג: שמים בסיר מים או חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות מוסיפים פרג, חמאה, צימוקים ופירורי עוגיות ומבשלים 2 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש מצננים ומקררים היטב.
3.מלית האגוזים: שמים בסיר מים, סוכר וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך. מסירים מהאש מוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות מערבבים ומצננים.
4.מלית התמרים: מערבבים בקערית את כל המרכיבים
5.מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות ), מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים שווים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה עגול, שמים בקצה העלה מעט מאחת מהמליות המוצעות ומגלגלים לגליל.
מהדקים את הקצוות מעגלים כל גליל לצורת סהרון ומניחים בתבנית. טורפים את הביצה בשמן ומברישים את הסהרונים. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.
** לעוד מתכונים ומאכלים לפורים לחצו כאן >>>
**למתכון לסהרונים שחומים ממולאים בשוקולד וחלבה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה