נגיסי גבינה מתוקים
מתכון לגביניות מקונדיטוריה חגית. בזכות טכניקת הקיפול המיוחדת מתקבלות גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק.
רכיבים:
12-10 מאפים
חומרים לבצק
חומרים למלית
חומרים להברשה
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: מערבלים את כל חומרי הבצק למעט הנטורינה/חמאה במיקסר עם וו לישה כ-5 דקות. מוסיפים נטורינה/חמאה ולשים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק.
2.מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת נפחו לפחות שעתיים.(30 דק' הכנה > שעתיים עד לילה התפחה > 20 דק' אפייה)
3. מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים, בעזרת מטרפה. מקררים.
4. ממלאים ואופים: מגלגלים את הבצק לגליל ומעצבים אותו לצורה ריבועית. חותכים לקוביות במשקל 85 גרם בעובי 4-3 ס"מ כל אחת. מרדדים כל קובייה על משטח מקומח לריבוע בגודל 10 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.
5.מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מן המלית ומפזרים צימוקים מעל. מקפלים לצורת משולש על ידי הצמדת שני קודקודים אלכסוניים זה לזה (כמו בורקס) מהדקים את השוליים כדי שהמלית לא תברח. לוחצים קלות על קודקוד המשולש ועל הפינות, מקפלים אותן זו על זו ומהדקים.
6.מסדרים את הגביניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זו מזו.
7.מתפיחים כ-40 דקות.
8.מחממים תנור ל-180 מעלות.
9.מברישים את הגביניות בביצה טרופה.
אופים כ-20 דקות עד להזהבה.
**מתכון מקלות גבינה, שום שמיר>>
**פוגאס תמרים וגבינת עיזים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה