מקלות שומשום עם חמוציות
מתכון לחטיף אנרגיה בריא של האופה נעם בבילה. שילוב של טעם נפלא עם כל הבריאות שיש בחמוציות. גם השומשום העשיר במינרלים ובשומנים טובים, תורם לתחושת השובע מן החטיף ומעניק טעם מיוחד.
רכיבים:
חומרים ל-28 יחידות מקלות שומשום
אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר עם וו לישה "גיטרה" מערבבים למשך דקה: קמח שיפון, קמח לבן, שמרית ומשפר (אם משתמשים בקובייה ממיסים את הקובייה במעט מים ולא שוכחים להוריד את כמות המים מהמתכון).
2. מוסיפים דבש, מלח, סוכר חום, יוגורט ומים (את המים בהדרגה) לשים במהירות נמוכה למשך 4 דקות. מוסיפים את החמוציות, גרעיני הדלעת ואגוזי הפקאן. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
3. מחלקים את הבצק ל- 18 חלקים (100 ג') ומגלגלים כל חלק לגליל באורך כ- 20 ס"מ.
מברשת, מרטיבים קלות את גלילי הבצק ואז מצפים כל גליל בגרגרי שומשום על ידי גלגול בשומשום. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מתפיחים עד שמתחילים להיווצר סדקים. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 210 מעלות למשך כ- 10 דקות.
**מתכון למקלות זיתים וגבינה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.
לקבלת קרום קשה: מוסיפים אדים בתחילת האפייה על ידי הכנסת מספר קוביות קרח בקערה חסינה לחום בתחתית התנור, או ע"י התזת מים עם מתז על גלילי הבצק.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה