דף הבית | מתכונים | נבחרת האופים שלנו | מקלות זיתים וגבינה
מקלות זיתים וגבינה
הגרסה הביתית לאחד הפריטים המבוקשים במאפייה התל אביבית "לחמים" של השף קונדיטור אורי שפט, מתכון למקלות זיתים וגבינה.
אלו הם מקלות דקים, פריכים עם גבינה נמסה ומבעבעת שקשה לסרב להם. יזכו להצלחה גדולה גם בגרסה הביתית.
5/5
רכיבים:
חומרים ל-20 מקלות זיתים וגבינה
חומרים לתוספות
אופן ההכנה:
1. יוצקים מים לקערת מיקסר, מפזרים פנימה את השמרית ומערבים.
2.מוסיפים קמחים, מערבלים ומוסיפים מלח ושמן, מערבים לאיחוד החומרים לבצק.
3.לשים את הבצק כ-10 דקות.
4.מערבבים זיתים, גבינה, שום וקמח דורום.
5.מוסיפים את תערובת הזיתים והגבינה לבצק. הכי נוח לשלב אותם ע"י חיתוך הבצק תוך כדי החדרתם לבצק.
6.יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה לתפיחה ראשונה של כ-20 דקות.
7.מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן ברוחב 30 ס"מ ועובי 2 ס"מ.
8.חותכים לרצועות. כל רצועה מגלגלים לגליל, מניחים בתבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה.
9.מתפיחים כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים 15 דקות, או עד שהמקלות זהובים.
**למתכון לבייגלה >>>
**למתכון ללחם זיתים>>>
**מקלות שום וגבינה>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
