מעטפות שמרים במילוי קרם לימון
מאפי שמרים במילוי מיוחד של קרם לימון. מתכון מרענן, קל ופשוט להכנה
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית
לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל מרכיבים הבצק פרט למים לקערת מערבל, ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד לקבלת בצק רק ועדין (קצת דביק זה בסדר).
2.משהים כשעה מכוסה.
3.מכינים את קרם הלימון: מערבבים היטב בקערה את הסוכר, מיץ וגרידת לימון, ביצים וקורנפלור.
4.מרתיחים את החלב עם סוכר הוניל.
5.מעבירים ⅓ מכמות החלב לקערה עם מרכיבי המלית ומערבלים. ממשיכים להוסיף בהדרגה את החלב תוך ערבוב. מוסיפים התערובת האחידה לסיר ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת קרם יציב. לצנן לטמפרטורת החדר ולאחסן מכוסה במקרר.
6.הרכבת המעטפות: על שולחן עבודה מקומח מרדדים הבצק לעלה דק (פחות מ-½ ס"מ). חותכים לריבועים 10×10 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כף גדולה מהמלית הקרה. מקפלים את 4 פינות הריבוע למרכז ומהדקים היטב (לא דוחפים את הבצק לתוך הקרם). מניחים לתפיחה במגש אפייה מרופד בנייר אפייה (לפחות ½ שעה). מורחים בעדינות ביצה טרופה.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל-180ºC כ-15-12 דקות.
8.מרתיחים ½ כוס סוכר עם ½ כוס מים.
עם הוצאת המאפים מהתנור מברישים בעדינות עם הסירופ סוכר. מצננים היטב על רשת ומפזרים בעזרת מסננת אבקת סוכר.
**לעוד מתכונים לחנוכה לחצו כאן >>>
מתכון לעוגת לימון בחושה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found