מיני סופגניות אפויות טבולות בריבה
הפתעה! הריבה- מבחוץ! מתכון מפתיע, מקורי ופשוט להכנה למיני סופגניות אפויות!
רכיבים:
בצק ל-15 מנות אישיות:
תוספת הריבה:
לקישוט הסופגניות:
אופן ההכנה:
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מניילנים ומתפיחים במשך כ-שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.מניחים על מגש אפייה כלים אישיים שמתאימים לאפייה בתנור. ממלאים כל כלי בריבה עד 1/3 מגובה הכלי.
4.לשים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ומחלקים ל- 36 חלקים קטנים.
5.משטחים קלות כל חתיכת בצק, מאחדים את ארבע הפינות וצובטים אותן יחד לקבלת מראה כדורי בחלק העליון. מקבצים יחד 3 כדורים ומניחים בכל כלי מעל הריבה עם הצביטה כלפי מטה. מכסים במגבת ומשאירים לתפוח במשך 30 דקות.
6.אופים בתנור שחומם מראש כ-25/30 דקות, או עד שהסופגניות תופחות ומזהיבות. אם הן משחימות מהר מדי, מכסים את הסופגניות בנייר כסף וממשיכים לאפות.
7.מצננים, זורים את אבקת הסוכר ומגישים. לריבה לוקח זמן להתקרר, אז נזהרים!
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להשתמש גם בריבה ביתית זריזה: מערבבים בסיר 500 גרם פירות יער קפואים עם 250 גרם (1 ו-1/4 כוסות) סוכר ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה