דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מופלטה מתכון קל
מופלטה מתכון קל
מתכון למופלטה מיוחד של רות אוליבר, החביתיות המופלאות של המימונה, שמגישים עם דבש, ריבה, חמאה ואגוזים קצוצים. הגישו לשולחן בברכת תירבחו ותסעדו!
5/5
רכיבים:
חומרים ל-35 מופלטות
תוספות להגשת המופלטה
אופן ההכנה:
1. ממיסים שמרים ב-1/2 כוס מים (את גרגרי השמרית אפשר להוסיף ישירות לקמח).
2.מערבלים קמח, שמרים מומסים, את יתרת המים ושמן בקערת מערבל עם וו לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש. מחלקים ל-30 כדורים.
3.יוצקים כמות נדיבה של שמן לתבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומסדרים את הכדורים במרווחים. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
4.מחממים מחבת טפלון. פותחים כל כדור לעלה דק בקוטר 24 ס"מ בעזרת הידיים על משטח משומן.
5.מניחים את העלה הראשון על המחבת, מטגנים, הופכים ועל הצד המטוגן מניחים מיד עלה בצק נוסף. כשהצד התחתון מטוגן, הופכים ומניחים עליו עלה בצק נוסף. ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה נדיבה של כעשרים חביתיות. חוזרים על הפעולה עד שמטגנים את כל המופלטות.
מגישים ברוב שמחה והדר עם חמאה, דבש, ריבה ואגוזים.
** למתכון לפנקייק מושלם >>>
** למתכון למופלטה עם צימוקים ושקדים >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה