דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מופלטה עם צימוקים ושקדים
מופלטה עם צימוקים ושקדים
מתכון ייחודי למימונה- מופלטה עם צימוקים ושקדים
סטפן לייק שף-קונדיטור של "שמרית" מספר שמעדן מתוק זה היה חלק בלתי נפרד ממאכלי מוצאי חג הפסח בבית משפחת אמו באלג'יר. זמן ההכנה קצר כ-1 שעה.
0/5
רכיבים:
חומרים לבצק המופלטות (לכ-20 עלים בקוטר 20 ס"מ)
חומרים למלית
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל :קמח,שמרית,משפר האפייה והחלב מערבלים עד קבלת בלילה חלקה,
2.מערבבים את הביצים,הסוכר, המלח והקינמון ומוסיפים לבלילה,
3.מוסיפים את החמאה המומסת מערבלים עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה, ללא גושים.
4.משהים כ-1/2 שעה במקום חמים.
5.אופן הכנת המלית: מחממים בסיר את הסוכר והדבש עם 2 כפות מים עד להמסת הסוכר ובעבוע התערובת, מוסיפים החמאה,
6.הצימוקים והאגוזים, מבשלים עד שמתקבלת תערובת אחידה בתוך סירופ סמיך ,מצננים.
7.הכנת עלה המופלטה: שמים במחבת טפלון כפית חמאה, ממיסים ולאחר חימום,שופכים מצקת מהבלילה במרכז המחבת
8.ואופים כ-2 דקות,הופכים ל-2 דקות נוספות עד לקבלת צבע זהוב.
מניחים העלה בצלחת ובמרכז העיגול מניחים 3 כפות של המלית,מקשטים מסביב באבקת סוכר.
** למתכון למופלטה קלה להכנה >>>
**מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות לפסח>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה