מאפי שמרים אישיים במלית אגוזים ותפוחי עץ מקורמלים
מתכון למאפי שמרים אישיים במלית אגוזים ותפוחי עץ מקורמלים של הקונדיטורית דלית מיצנמכר , להגשה אפשר לפזר מעל המאפים אבקת סוכר.
רכיבים:
חומרים לבצק:
חומרים למלית:
חומרים לזיגוג:
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו לישה קמח ושמרית (קוביה יש לפורר).
2.ממיסים חמאה במיקרוגל ומערבבים אותה עם החלב.
3.מוסיפים לקמח את תערובת החמאה יחד עם סוכר וביצים ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים חמש דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק מבריק ואחיד.
4.מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה) או משהים מכוסה במקרר למשך הלילה.
5.הכנת המלית: מערבבים סוכר חום עם קינמון.
6.במחבת ממיסים 1/4 חבילת חמאה, מוסיפים 2 כפות סוכר ואת תפוחי העץ, מאדים עד שהסוכר עוטף את התפוחים ומקררים.
7.הכנת המאפים: מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות למלבן בעובי 5 מ"מ,
8.מברישים את הבצק בחמאה ומפזרים עליה את תערובת הסוכר ואחר כך מפזרים את האגוזים הקצוצים ואת תפוחי העץ המקורמלים.
9.מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ. את קצה הבצק שנוצר בגלגול מכניסים לחלקו התחתון של המאפה על ידי משיכה קלה ומהדקים (ראו צילום).
10.מכניסים את הבצק לתוך קוקוטים (תבניות אישיות חד פעמיות) משומנות ומקומחות. או לתבניות סיליקון אישיות ומתפיחים 15 דקות.
מחממים תנור ל- 190 מעלות, מברישים את המאפים בביצה ואופים 20 דקות עד שהמאפים זהובים.(להיזהר מאפיית יתר למניעת התייבשות). חשוב: מקררים היטב לפני שמשחררים מהתבניות
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
**למתכון למאפי שטולן ממולאים במרציפן ופירות יבשים >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found