מאפה שמרים פתוח עם חצאי תפוחים מזוגגים בחמאה ודבש
אין על מאפה שמרים, הטעמים הנהדרים הריח שהוא מפיץ. תדמיינו את הטעם הנפלא של התפוחים במאפה הנהדר הזה.
מתכון לעוגת שמרים מיוחדת, עגולה ופתוחה עם חצאי תפוחים מזוגגים בחמאה ודבש
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.להכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל החומרים לשים 10 דקות לבצק חלק. מכסים את הקערה בניילון ניצמד מתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים שוב ומתפיחים בשנית כשעה.
2.במקביל מכינים את התפוחים: קולפים את התפוחים חוצים, מסירים ליבה וגרעינים. ממיסים במחבת גדולה את החמאה מוסיפים את התפוחים מוסיפים דבש, סוכר ומיץ לימון ומזגגים כ-10 דקות עד שהתפוחים מזהיבים מעט ומתרככים.
3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 40 ס"מ מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את חצאי התפוחים על הבצק כשהחלק החתוך כלפי מטה כך שמשאירים שוליים רחבים. מושכים את שולי הבצק ומכסים חלק מהתפוחים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים חצי שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה זורים על השוליים סוכראופים כ- 40 דקות עד להזהבה מגישים בטמפרטורת החדר.
**לכל המתכונים לחגי תשרי >>>
**מתכון לעוגת דבש ותפוחים מקורמלים>>>
**למתכון לפירושקי תפוחי עץ>>>
**למתכון לטארט שמרים עם גבינה ותפוחים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה