מתכונים פופולארים
לחמעג'ון
מתכון ללחמעג'ון בשר ועגבניות
לחמעג'ון מסוג המאפים שכיף להכין, הן בזכות המראה החיצוני שלו, הן בזכות הטעמים המשובחים שלו והן בזכות הניחוח שהוא מפיץ באוויר כשהוא מוכן. לחמעג'ון בשר עם עגבניות, עשבי תיבול. חלום של מאפה עם טעמים נפלאים שנספגים בפיתה. איך אפשר לעמוד בפני מאפה מושלם כזה?
רכיבים:
חומרים לבצק:
למילוי:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק במהירות בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח.
2.הכנת המלית: מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת מרקם פירורי יבש. מעבירים לקערה ומוסיפים חציל, מחצית מכמות הפטרוזיליה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
3.מחלקים את הבצק ל 12 כדורים, כל כדור משטחים לעלה עגול ודק מאוד. מניחים בתבנית אפייה מרופדת, מורחים כל עלה ב1-2 כפות רוטב עגבניות ומפזרים מעל בנדיבות מתערובת הבשר.
אופים בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 7-6 דקות עד שהבצק אפוי. מקררים דקה- שתיים, מפזרים בצל, עגבנייה ופטרוזיליה, מגלגלים כמו לאפה ומגישים. מומלץ להוסיף טחינה.
לעוד מתכונים מלוחים לחצו כאן >>>
מתכון לפיתה ביתית מחיטה מלאה>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה