לחמניות שיפון עם גבינה כחולה
מתכון ללחמניות שיפון ביתיות המשלבות בין שני מצרכים עם ארומה יוצאת דופן- קמח שיפון וגבינה כחולה. מתכון פשוט עם תוצאה מיוחדת
רכיבים:
החומרים ל-16 לחמניות שיפון:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים מים, שמרים, משפר אפייה, קמח לחם וקמח שיפון ולשים במהירות נמוכה למשך 3 דקות.
2.מוסיפים את המלח ולשים במהירות בינונית למשך 7 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד.
3.מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ובעזרת מערוך מרדדים למלבן בגודל 25*35 ס"מ. מפזרים מעל ⅔ מכמות הגבינה ומקפלים לחצי. מפזרים מעל את שארית הגבינה ומקפלים לחצי.
4.מניחים את הבצק המקופל בתבנית עמוקה ומקומחת היטב, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה לפחות או עד להכפלת הנפח.
5.לאחר שעה הופכים את הבצק על גבי משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים בעדינות כך שהבצק ירד לחצי מהעובי שלו בסיום התפיחה.
6.בעזרת כוס מקומחת קלות חורצים עיגולים מהבצק ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחה לתפיחה נוספת במקום חמים למשך שעה.
7.מחממים תנור ל-250 מעלות.
מכניסים את המגש לתנור ולאחר 5 דקות מורידים את החום ל-220 מעלות. אופים בסה"כ כ-22 עד 24 דקות עד לרמת ההזהבה הרצויה.
** מתכון ללחמניות קאשקבל >>>
** מתכון ללחם שיפון צרפתי >>>
** מתכון ללחמניות בית ספר ביתיות >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לטעמים נוספים ניתן להחליף לגבינה בולגרית קשה, גבינת עזים או לגבינה צהובה ארומתית
2.ניתן להמיר את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים אקטיביים שמרית
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

2 תגובות על “לחמניות שיפון עם גבינה כחולה”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
האם הכוונה לגבינת דנה-בלו? תודה
היי מרין, גבינה כחולה יכולה להיות גם רוקפור, גורגונזולה או סטילטון.
כמובן שאפשר גם גבינת דנה בלו, או כל גבינה שאוהבים.
בהצלחה!