דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | לחמניות שוקולד
לחמניות שוקולד
מתכון מיוחד של לחמניות שוקולד מאת הקונדיטור אורי שפט ממאפית "לחמים". המתכון המובא כאן הוא חלבי אך בהחלט ניתן להחליף את החמאה והחלב ברכיבים שיהפכו את המנה לפרווה.
2/5
רכיבים:
חומרים ל-20 יחידות לחמניות שוקולד
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל את הקמח, השמרית והחמאה.
2.מתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של החלב. מוסיפים המלח והסוכר.
3.ממשיכים ללוש 4 דקות במהירות נמוכה ו-4 דקות נוספות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
4.חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס והקקאו עד לערבוב אחיד בבצק.
5.מעבירים הבצק למשטח מקומח קלות, יוצרים כדור ומשהים מכוסה כ 30 דקות.
6.מחלקים את הבצק ל-20 יחידות שוות (50-60 גרם)מכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים במרווחים על שני מגשי האפייה מכוסים בניר אפיה.
7.מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ- 40 דקות, עד שהכדורים כמעט הכפילו את נפחם.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות, מורחים בעדינות הלחמניות בביצה טרופה, חורצים בעזרת סכין חד מאד 2 חריצים לא עמוקים במיוחד, ואופים כ-15 דקות.
**מתכון ללחמניות בית ספר>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found