דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לשבועות | לחמניות קאשקבל ופרג
לחמניות קאשקבל ופרג
מתכון ללחמניות קאשקבל במראה ייחודי המתקבל בזכות חוט השפגט שנקשר על הבצק. המילוי הייחודי של גבינת הקשקבל והפרג הופך את המאפה הזה לנפלא לחג השבועות ולבעל טעם ייחודי.
3/5
רכיבים:
חומרים ל- 25 לחמניות
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.
בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר. מוסיפים את הביצה, הנטורינה/חמאה והמים ומערבלים כ- 8 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח והגבינה ומערבלים קצרות עד לפיזור אחיד.2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת נפח.
3.מחלקים את הבצק ל 25 חלקים ומגלגלים לכדורים. קושרים בחוט שפגט כל לחמנייה לפני האפייה.
4.מניחים כל לחמנייה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-2 ס"מ זו מזו משהים להתפחה של כ- 40 דק', או עד הכפלת נפח.
5.מברישים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעט פרג ומלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה. מצננים ומגישים.
מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית קטנה מלאה במים רותחים, לייצור אדים בזמן האפייה.
** מתכון ללחמניות ממולאות >>>
** מתכון ללחמניות בריאות >>>
** מתכון ללחמניות זיתים >>>
**למתכון לעוגיות קשקבל>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה