דף הבית | מתכונים | לחמניות כוסמין וחמוציות
לחמניות כוסמין וחמוציות
מתכון פשוט ונפלא ללחמניות ביתיות, כאלה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן!
4/5
רכיבים:
¾ 3 כוסות קמח כוסמין (450 גר')
1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית (25 גר')
1/2 כוס חמוציות
¼ 1 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
3 כפיות מלח (20 גר')
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את שאר המצרכים למעט המלח, מערבלים במהירות נמוכה כ-3 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.מחלקים את הבצק ל-12 חלקים (150 גרם ללחמניה), מגלגלים ומעצבים לצורה הרצויה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני.
4.מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה נוספת או עד הכפלת הנפח.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15-20 דקות עד שהלחמניות תפוחות ושחומות.מצננים את הלחמניות על רשת צינון.
**למתכון ללחמניות זיתים מבצק יוגורט>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית/כלי אטום.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה