לחמניות זיתים מבצק יוגורט
מתכון של רות אוליבר ללחמנית זיתים מבצק יוגורט. היוגורט מוסיף לבצק חמצמצות, שאופיינית דווקא לבצק שאור. אופים בסמוך להגשה. באותו אופן ניתן להכין גם לחמניות מתקתקות בתוספת דבלים או מרציפן.
רכיבים:
10 לחמניות זיתים
חומרים לבצק יוגורט
חומרים להברשה
חומרים לזרייה
אופן ההכנה:
1. מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים מלח ומערבבים קלות. מוסיפים את גרגרי השמרית (אם משתשמים בקוביה, ממיסים במעט מהמים), יוגורט ושמן זית ולשים 10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ומעט דביק. לקראת סוף הלישה מוסיפים זיתים, תימין ורוזמרין.
2.מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית, מכסים במגבת ומשהים כשעה עד להכפלת הנפח.
3.מוציאים מהבצק את האוויר שהצטבר ומחלקים לפיסות במשקל 50 גרם כל אחת. מגלגלים כל פיסה לכדור על משטח מקומח קלות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה שנייה במשך 20 דקות.
4.מברישים את הלחמניות בנטורינה או שמן זית וזורים מעל מלח ים.
אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהלחמניות תפוחות וקלות כשמרימים אותן. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של שמן זית.
** מתכון ללחמניות קאשקבל עם גבינה ופרג >>>
** מתכון ללחם זיתים >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.להכנת לחמניות מתקתקות עם דבלים או מרציפן מוסיפים לבצק כף דבש (יחד עם היוגורט) וממירים את הזיתים, התימין והרוזמרין ב-100 גרם דבלים קצוצות דק או 100 גרם מרציפן חתוך לפרוסות. לפני האפייה מברישים בביצה טרופה עם כפית סוכר (במקום שמן זית). כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים שנית בשכבה דקיקה של ביצה טרופה עם סוכר.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים
