דף הבית | מתכונים | פינוקים מהירים | לחם עשבי תיבול
5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
לחם עשבי תיבול
גם טעים וגם בריא, נפלא ופשוט להכנה.
5/5
רכיבים:
ל-4 לחמים עם עשבי תיבול:
עשבי תיבול:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק והתבלינים במהירות איטית, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים עד שמתקבל בצק רך שאינו נדבק לדפנות (כ-10 דקות במערבל או 20 דקות בלישה ידנית)
2.מקמחים את הבצק ומניחים אותו מכוסה למנוחה של 15 דקות
3.מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לצורה של כיכר.מניחים בתבנית אפיה, מכסים במגבת ומשהים לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח (כשעתיים)
4.מברישים את הבצק במעט מים ומפזרים על החלק העליון גרעיני חמניות, גרגרי פשתן ו/או שומשוםאופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ-25-30 דקות
בתום האפייה מוציאים את הלחמים מהתבנית ומצננים על גבי רשת
**למתכון לקרקרים עשבי תיבול ושום>>>
**למתכון ללחם קופים עם עשבי תיבול וגבינות>>>
**למתכון ללחם זיתים עם גבינות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את השמרים הטריים בשתי כפות שמרים יבשים שמרית
2.ניתן לערבב קמח לבן וקמח כוסמין ביחס 50-50 (?)
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
יצא לחם מהמם תודה לכם על המתכונים מתכונים מעולים.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא 100 אחוז?
יעל שלום,
כן, אבל הלחם יצא דחוס.