לחם יוגורט וזיתים
מתכון של השף ארז קומרובסקי ללחם יוגורט וזיתים, באדיבות חברת "סוגת" המשיקה קו קמחים מיוחדים.
רכיבים:
חומרים ל-2 כיכרות לחם
אופן ההכנה:
2.מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר. בכל חצי שעה "מפילים" את הבצק (מוציאים ממנו את האוויר) ולשים חצי דקה.
3.מחלקים את הבצק לשניים. מניחים כל מחצית על משטח מקומח בהרבה קמח ובעדינות יוצרים מכל מחצית כיכר מוארכת, תוך שאוספים באצבעות קמח ומבליעים אותו בתחתית הכיכר. אין צורך להוציא את האוויר מהבצק. הופכים את הכיכרות ומניחים אותן על תבנית מרופדת בגיליון נייר אפייה מקומח. מכסים את התבנית בניילון ומתפיחים כשעה.
בינתיים מחממים את התנור ל- 230 מעלות עם תבנית או אבן אפייה בשליש התחתון שלו. כשהכיכרות מוכנות לאפייה מחליקים אותן עם נייר האפייה לתוך התבנית או על אבן האפייה שחיממתם בתנור. זורקים על תחתית התנור כמה קוביות קרח כדי ליצור בו לחות. אופים כ- 20 דקות. מנמיכים את חום התנור ל- 210 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ- 25 דקות. הלחמים מוכנים כאשר מכים בתחתיתם ונשמע צליל חלול. מוציאים ומצננים על גבי על רשתות צינון.
**מתכון ללחם זיתים וגבינות>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

תגובה אחת על “לחם יוגורט וזיתים”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
יצא מושלם תודה