לחם בריאות ושפע
מתכון ללחם בריאות יוצא דופן בטעמו וכשמו כן הוא…לחם בריא, טעים ומלא במרכיבים טובים שאפשר גם לשחק ולשנות אותם לפי הטעם והצורך.
רכיבים:
חומרים ל-2 כיכרות לחם בריאות:
תוספות:
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל חומרי הבצק היבשים והתוספות מלבד הנוזלים ומתחילים ללוש במהירות איטית תוך כדי הוספת הנוזלים בהדרגה. מגבירים את מהירות הלישה ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים שאינו נדבק לדפנות (כ- 10 דקות במערבל וכ- 20 דקות בלישה ידנית).
2.מניחים את הבצק למנוחה של 30 דקות בקערה מכוסה.
3.מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים שווים ומכדררים לצורה של כיכר.
4.משהים לתפיחה שנייה בתבנית אפייה מכוסה עם מגבת עד להכפלת הנפח (כשעתיים).
5.אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ- 20 דקות.
6.בתום האפייה מוציאים את הלחמים מהתבנית ומצננים על גבי רשת.
**לעמוד מאפי הבריאות >>>
**למתכון ללחם שיפון >>>
**למתכון ללחם עשבי תיבול>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לקבלת טעם וריח מיוחדים מומלץ להוסיף לתערובת הבצק שליש כוס אניס.
2.לאחר תפיחה שנייה ניתן לחרוץ בעדינות עם סכין חדה לקבלת מראה הכפרי
3.ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-2 כפות שמרים יבשים אקטיביים של שמרית
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה