לביבות בלקניות ממולאות גבינות מלוחות ברוטב יוגורט ושמיר
מתכון ללביבות בלקניות ממולאות גבינות
חומרים לבצק (24 יחידות):
• 30 גרם שמרית שמרים טריים
• 4 כוסות קמח
• 1 כף סוכר
• 1 כפית מלח
• 6 כפות שמן זית
• 1 ביצה
• 1/2 1כוסות מים פושרים
• שמן לטיגון עמוק
חומרים למלית:
• 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
• 150 גרם גבינת פטה מגוררת
• 1 תפוח אדמה מבושל קלוף ומעוך
• 100 גרם גבינת פרומעז חתוכה לקוביות
• 6 כפות עירית קצוצה
• 50 גרם צנוברים קלויים
חומרים לרוטב יוגורט ושמיר:
• 4 גביעי יוגורט מחלב צאן
• 3 שיני שום כתושות
• 2 כפות שמן זית
• 1 כפית חומץ
• 1 כפית סוכר
• מלח לפי הטעם
• 1/2 כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק פרט למים, מוסיפים את המים בהדרגה וטורפים היטב בעזרת מטרפה לקבלת בצק רך ואחיד. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. טורפים שוב ומתפיחים בשנית.
2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, טורפים את הבצק פעם נוספת. מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים שווים בעזרת כפות ידיים משומנות ומניחים בתבנית משומנת.
3. משמנים צלחת במעט שמן, מניחים עליה כדור בצק ו"פותחים" את הבצק לעלה דק בעזרת אצבעות משומנות ומניחים במרכז העלה מעט מהמלית. מקפלים לשניים ומהדקים את השוליים באותו אופן. מכינים את כל כדורי הבצק.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הלביבות עד שיזהיבו משני הצדדים. מגישים חם עם רוטב יוגורט.
5. להכנת רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים טועמים ומשפרים תיבול. מצננים עד להגשה.
#**למתכון ללביבות מתוקות יווניות>>>#
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה