כתר לחמניות דבש
מתכון למאפה לחמניות מופלא בצורת כתר, המורכב מתערובת מענגת של בצק עם דבש או סילאן לבחירתכם.
רכיבים:
חומרים ל- 3 כתרים (8 לחמניות בכל כתר)
חומרים להברשה
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל שמים את השמרית עם המים,קוביה יש לפורר. מוסיפים את הקמח, משפר האפייה, הביצים, השמן, הדבש והמלח. מערבבים בעזרת וו הלישה במהירות נמוכה כ-4 דקות ולאחר מכן במהירות בינונית 6 דקות נוספות לקבלת בצק אחיד (הבצק צריך להיות קשה). מכסים את הבצק ומניחים בצד למנוחה כ-15 דקות בטמפרטורת החדר.
2.מחלקים את הבצק ל-24 כדורים (כל כדור במשקל של כ-80 גרם).
3.מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים 8 כדורי בצק בצורת כתר עם חלל באמצע כשהם צמודים האחד לשני. חוזרים באותו האופן עם 16 הכדורים הנותרים.
4.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שהלחמניות מכפילות את נפחן.
5.מחממים תנור ל-200 מעלות. מברישים את הלחמניות בביצה הטרופה באופן אחיד ואופים בתנור כ-8 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מנמיכים את החום ל-170 מעלות וממשיכים לאפות כ-10-15 דקות עד לקבלת גוון חום זהוב.
לציפוי : מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת בדבש או בסילאן ומצננים.
** מתכון ללחמניות קשקבל עם גבינה ופרג >>>
** מתכון לחמניות דבש בצורת תפוח >>>
**למתכון ללחמניות מתוקות ממולאות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לפני האפייה ניתן לגוון עם ציפויים שונים או חיתוכים שונים בבצק.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found