כיסונים פריכים במילוי קרם בוטנים ושוקולד
מתכון לכיסונים מבצק פרסבורגר המכיל שמרים אבל מזכיר במרקמו בצק פריך. השילוב המושלם לכיסונים פריכים וטעימים.
רכיבים:
חומרים לבצק פרסבורגר:
למלית קרם בוטנים ושוקולד:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים במהירות בינונית כ-9 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
2.משמנים את הבצק מכל צדדיו, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לתפיחה של לילה במקרר.
3.הכנת הקרם: טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת מעט בהירה. מרתיחים בסיר את החלב ויוצקים בהדרגה לקערה תוך כדי בחישה. מעבירים את כל התערובות חזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד לקבלת תערובת סמיכה.
4.מעבירים את הקרם לקערה, מוסיפים את החמאה וחמאת הבוטנים ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות, עד שהתערובת קרה לגמרי. לאחר הקירור מוסיפים את שבבי השוקולד.
5.מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק למלבן בעובי 3 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 4-5 ס”מ בעזרת חותכן או כוס.
6.ממלאים כפית מהקרם בעיגולי המלבן הראשון, מורחים מסביב מעט ביצה ומכסים בעיגולי המלבן השני.
7.מסדרים בתבנית אפייה מרופדת, מכסים ומתפיחים 40 דקות. מברישים את הכיסונים במעט חלמון ואופים בתנור שחומם מראש ל 180° מעלות כ 12-14 דקות עד הזהבה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה