חלת תפוח מרשימה וטעימה לראש השנה
במיוחד לראש השנה- מתכון לחלה מתוקה, חלה עגולה בצורת תפוח במרקם מצוין, טעם נפלא ומראה ייחודי שישדרג את שולחן החג!
רכיבים:
בצק לחלה מתוקה אחת גדולה:
לבצק העלים:
חומרים לזיגוג:
אופן ההכנה:
1.מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי המתכון, למעט המים, ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש במהירות נמוכה-בינונית, כ-7-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה / שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו
2.לעלי התפוח: מערבבים את כל המרכיבים בקערה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות
3.מעבירים את בצק החלה למשטח עבודה מקומח, מכדררים לכדור הדוק ומניחים במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת אגודלים מייצרים במרכז הכדור חור ומותחים אותו לכיוונים נגדיים כדי להרחיבו. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות
4.מרדדים את הבצק לעלים על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי 2 מ"מ. בעזרת סכין חדה גוזרים ממנו צורה של 4 עלים שמחוברים במרכז (אפשר להיעזר בשבלונה). מעבירים לקרש מרופד בנייר אפייה ומקררים
5.מוציאים את העלה מהמקרר, מרטיבים בעזרת האצבע את קצוות העלים במים, מסתירים את מרכז העלה ע"י חתיכת נייר וזורים מעל את הקמח ליצירת פסים לבנים מסביב לעלים
6.מעבירים ומניחים את העלים על החלה שתפחה. מכניסים במרכז את מקל הקינמון ליצירת מראה עוקץ התפוח.
7.מברישים בביצה טרופה את החלה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35-45 דקות,עד שהחלה זהובה. היא תתחיל להשחים יחסית מוקדם, לכן באמצע האפייה מכסים בזהירות את החלה ברדיד אלומיניום וממשיכים לאפות.
8.מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים את החלה בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים
**למתכון לחלת דבש עגולה>>>
**למתכון לחלת צימוקים/תמרים עם סילאן>>>
**למתכון לחלה מתוקה במילוי גבינה ודובדבנים>>>
**לעוד מתכונים לראש השנה>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להמיר את השמרים הטריים בכף שמרים יבשים אקטיביים שמרית
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה