חלת תמרים/צימוקים וסילאן
מתכון לחלת תמרים וסילאן, חלה טעימה וקלה להכנה.
רכיבים:
חומרים לבצק החלה
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את כל החומרים פרט לתמרים ולשים במשך 3 דקות במהירות איטית.מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ- 8 דקות נוספות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
2.מוסיפים לבצק את התמרים ולשים במהירות איטית כדקה.
3.מייצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד כחצי שעה.
4.מחלקים את הבצק לשני חלקים וכל חלק לארבעה חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לגליל בעובי של 2 ס”מ וקולעים ל 2 חלות של ארבע צמות כל אחת.
5.מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת נפח.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל פרג, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך כחצי שעה.
**למתכון לחלת מרציפן>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להמיר את הציפוי פרג לשקדים מולבנים פרוסים
2.ניתן להמיר את התמרים בצימוקים או חמוציות
3.ניתן להמיר את השמרים הטריים ב-1 כף שמרים יבשים אקטיבים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה