חלת שמרים ריקוטה לימון
מתכון לעוגת שמרים יפיפייה במלית גבינת ריקוטה ולימון, עוגה שפשוט אי אפשר להתעלם ממנה!
רכיבים:
לבצק עוגת השמרים:
למלית הריקוטה והלימון:
אופן ההכנה:
1.מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והשמרים, מוסיפים סוכר ומערבלים עוד כדקה.
2.מוסיפים את הביצים, החלב, החמאה/נטורינה ומלח ולשים כ-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ונעים.
3.מכסים ומניחים להתפחה במקרר למשך 5 שעות לפחות (אפשר למהלך הלילה)
4.מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשני חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל של כ-25X35 ס"מ ובעובי של כחצי ס"מ.
5.מערבבים את כל חומרי המלית, מורחים את הבצק בתערובת הגבינה ומגלגלים לרולדה.
6.מרדדים את המחצית השניה של הבצק למלבן באורך הרולדה וברוחב פי 3 מרוחב הרולדה, כ- 25X40 ס"מ.
7.מניחים את הרולדה באמצע המלבן, לאורכו.
8.חותכים רצועות בעובי של כ-1.5 ס"מ משני צידי הרולדה כמודגם בתמונה
9.קולעים את הרצועות: לוקחים רצועה מצד אחד ומעבירים אותה מעל הרולדה לצד השני, לוקחים רצועה מהצד הנגדי ומעבירים מעליה.כך ממשיכים לסירוגין, תוך כדי קליעת שתי וערב של הרצועות (כמודגם בתמונה)
10.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.
מברישים את המקלעת בחלמון ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, לכ-40-50 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
**למתכון למאפה ריקוטה, משמשים ושטרויזל>>>
**למתכון לעוגת שמרים אגוזים>>>
**למתכון לעוגת שמרים ריקוטה וצימוקים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.כדאי לעבוד עם הבצק כשהוא קר. כך הוא שומר על צורתו וקל יותר לקלוע את הרצועות. בזמן שעובדים על החלק הראשון של הבצק – החלק השני נשאר לנוח במקרר.
2.ניתן לשנות את המלית לפי טעמכם האישי – אפשר להשמיט את גרידת הלימון או להחליפה בפירות כמו צימוקים, אוכמניות, דובדבנים, משמשים, שוקולד, ריבת חלב או חלבה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

8 תגובות על “חלת שמרים ריקוטה לימון”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
מדהים
נראה מעולה רק במתכון כתוב שיש תמונה להדגמה של הקליעה ומשום מה חא רואה.
תלחצי על החיצים בתמונה ואז תראי…
מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג? או אפשר לוותר?
היי יעל, לאחר התייעצות עם מי שיצרה את המתכון ניתן להמיר בקורנפלור אבל לא כדאי, הטעם יוצא יותר עשיר עם אינסטנט פודינג
מה אפשר לשים במקום אינסטנט פודינג? או אפשר לוותר?
יעל- אם את כן ממירה לקורנפלור תשתמשי ב-25 גר', תערבבי טוב עם החלמון והסוכר (עדיף אפילו אבקת סוכר) ואחרי שהסוכר נמס ומעורבב טוב תוסיפי את הגבינה ושאר מצרכי המלית, בהצלחה 🙂
קורנפלור