דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | חלת סילאן מועשרת בתמרים
5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
חלת סילאן מועשרת בתמרים
מתכון שנותן משמעות חדשה למינוח "חלה מתוקה", חלה מתוקה נפלאה ומושלמת לכל חג ושבת
5/5
רכיבים:
חומרים ל-2 חלות קלועות
אופן ההכנה:
1.בקערת המיקסר לשים את כל החומרים פרט למים ולתמרים. מוסיפים בהדרגה את המים ובסוף כשהבצק אחיד, מוסיפים את חתיכות התמרים ולשים עד לפיזור אחיד.
2.משהים מכוסה לפחות 40 דקות.
3.מחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל באורך כ-40 ס”מ.
4.מכל 3 גלילים קולעים צמה.
5.מתפיחים מכוסה כ-40 דקות. טורפים ביצה שלמה עם כף מים ומברישים בעדינות על החלות.
מפזרים סוכר או שומשום ואופים בתנור שמחומם מראש ל C °180 כ-30 דקות.
**מתכון לחלה מקמח מלא מושלמת לחג >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.למזיגה נוחה של דבש טובלים את כף המדידה בשמן ושופכים את הדבש מהצנצנת לכף המשומנת. הדבש כעת נמזג בקלות מהכף המשומנת.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
אפשר עם קמח כוסמין?
אפשר לוותר על התמרים?
ניתן להמיר את התמרים ב- 100 גרם קליפות הדרים מסוכרות