חלת מרציפן
מתכון לעוגת שמרים משובחת של הקונדיטור אורי שפט ממאפית "לחמים" הקלועה בצורת חלה שבתוך הבצק שלה שזור קרם מרציפן.
רכיבים:
חומרים לבצק ל-3 חלות
חומרים למלית
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1. הכנת המלית: מערבלים מרציפן וסוכר במיקסר עם וו גיטרה.
2.מוסיפים בהדרגה חמאה וקמח ומערבבים עד להיווצרות בצק מרציפן.
3.מחלקים את בצק המרציפן בעזרת סכין ל-9 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 2 ס"מ. מכסים ומאחסנים במקרר עד השימוש.
4.הכנת הבצק: מערבלים את כל החומרים בקערה עם וו לישה במהירות נמוכה כ-4 דקות. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-4 דקות נוספות לקבלת בצק גמיש ומעט קשה.
5.מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות, או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
6.ממלאים, מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק בעזרת סכין ל-3 חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. משטחים מעט את הרצועות על משטח מקומח, כך שיתקבלו מלבנים ברוחב 3 ס"מ ובאורך 25 ס"מ. מניחים על כל רצועת בצק גליל בצק מרציפן. סוגרים את הקצוות לכל אורך הגליל ע"י צביטות של הבצק, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק ממולא מרציפן קולעים צמה, כך שמתקבלות שלוש חלות.
מניחים את החלות בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות אגוזי לוז או שקדים. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.-מחממים תנור ל-200 מעלות. אופים כ-25 דקות או עד שהחלות זהובות ואפויות. מוציאים ומצננים על רשת.
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה