חלת דבש
מתכון לחלת דבש מפתיעה בצורת דלעת שאי אפשר להפסיק לבצוע!
רכיבים:
בצק ל-2 חלות:
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים הטריים, מערבבים מעט ומוסיפים את המים, הביצה והנטורינה המומסת (משאירים קצת מים בצד). מתחילים עם מהירות נמוכה במיקסר, מערבבים 2 דקות עד שהתערובת התאחדה. אם בתחתית הקערה נשאר קמח והוא לא התחבר עם התערובת, סימן שצריך להוסיף את יתרת המים ולהמשיך לערבב. עוברים למהירות גבוהה יותר, ומערבבים קרוב ל- 10 דקות עד שהבצק מתאחד יפה, נהיה חלק, קצת דביק ונפרד מדפנות הקערה.
2.מקמחים מעט את משטח העבודה ומקפלים את הבצק כמו ספר (2-3 קיפולים זה מספיק). מעצבים לצורת כדור.
3.מקמחים מעט קערה ומתפיחים את הבצק קרוב לשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
4.מוציאים את הבצק למשטח מקומח (רצוי להיעזר בקלף) וחוצים לשניים. כמות הבצק מספיקה לשתי חלות. מכל גוש בצק יוצרים כדור. באמצעות חוט קשירה קושרים את הבצק (לא חזק), כך שהחוט חוצה אותו באמצע. חוזרים על הקשירה ב- 90 מעלות, עכשיו הבצק מחולק ל- 4. קושרים שוב, כך שכל רבע מחולק לחצי גם הוא.
5.מורחים את החלה בחלמון. על כל שמינית בצק מפזרים ציפוי לפי בחירה: שומשום, גרעיני חמניה, קצח, שיבולת שועל או כל ציפוי אחר שאוהבים.
6.מתפיחים חצי שעה נוספת ואופים במשך כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. מורידים ל- 170 ואופים 10 דקות נוספות.
7.מוציאים מהתנור ומסירים את החוטים. כאשר החלות עדיין חמות, מורחים מעל מעט דבש.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה