חלת דבש כתר שושנים לראש השנה
מתכון לחלה מתוקה לראש השנה, חלת דבש בצורת כתר שושנים שתקשט את שולחן החג שלכם
רכיבים:
2 חלות בקוטר 26 ס"מ
חומרים לבצק החלה
חומרים לזיגוג
אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוספים את הסוכר, הביצים, הנטורינה, הדבש והמלח במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבלים כ- 10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וקצת דביק.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3.מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה דק בעובי של 0.3 ס"מ. מכל חלק קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
4.הכנת צורת השושנים: משתמשים ב 4 עיגולי בצק בכל פעם. מניחים את עיגולי הבצק בטור אחד, זה על גבי זה כך שיחפפו חלקית אחד על השני. מגלגלים את עיגולי הבצק יחד לצורת גליל, החל מעיגול הבצק הנמוך. חוצים את הגליל לחצי במרכז.
5.מניחים כל חלק שצידו החלק כלפי מטה בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה בצורת כתר במרווחים של 2 ס"מ האחד מהשני. במרכז התבנית מניחים רינג או כלי עגול בקוטר 5 ס"מ ליצירת החלל במרכז ומתפיחים כ-40 דקות.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה.
מכינים את הזיגוג: מערבבים את הדבש במים הרותחים, מברישים כל חלה כמחצית מהכמות בעת היציאה מהתנור. מצננים ומגישים.
**מתכון ללחמניות דבש אישיות >>
**מתכון לחלת תפוח עגולה לראש השנה>>>
**לעוד מתכונים לראש השנה>>
**מתכון לחלה מתוקה לראש השנה >>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

נראה מאוד יפה אבל מה זה נטורינה?
נטורינה- תחליף חמאה על בסיס שמן קוקוס, ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים, ללא שומן טראנס, טעם ניטרלי וללא טעם הקוקוס, המתאימה למגוון רב של אפייה פרווה וטבעונית.
אשמח לוידאו איך מכינים את השושנים כי קשה להבין
אפשר אולי להעלות סרטון איך עושים את השושנים? לא הבנתי
הכמות של המים זה בטוח לא טעות ממש מרגיש לי חסר
יש מחסור המשפר אפיה אצלנו, האם קריטי?
מושששש שימו שמרית רינג קטן ותורידו קצת את זמן האפיה