• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | פינוקים מהירים | חלת בצל ופיצוחים

חלת בצל ופיצוחים

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון של אורי שפט השף קונדיטור של מאפית "לחמים"-מאפה חלה עם בצל ופיצוחים. ניתן לאפות את החלה ללא מילוי הבצל ולקבל חלת פיצוחים קריספית, המתפצפצת בפה.

3.5/5

רכיבים:

  • חומרים ל-3 חלות בצל
  • חומרים למלית

אופן ההכנה:

  • 1.הכנת הבצק:  יוצקים את המים לקערת הלישה, ומוסיפים השמרית (קוביה יש לפורר לקערה).

  • 2.מוסיפים לפי הסדר: קמח, ביצים, מלח, סוכר וחמאה. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 4 דקות, עד לאיחוד החומרים.

  • 3.מגבירים את פעולת הלישה למהירות בינונית ולשים עוד 4 דקות, לקבלת בצק גמיש ומעט קשה. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות, ומגלגלים לכדור.

  • 4.מניחים את כדור הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים 40 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

  • 5.אופן הכנת החלה:  מחלקים את הבצק בעזרת סכין לשלושה חלקים שווים, וכל חלק מחלקים ל-3 רצועות שוות. כל חלק מרדדים למלבן צר וארוך.

  • 6.מניחים על כל רצועת בצק מתערובת הבצל המטוגן, ומורחים בקצוות מעט ביצה טרופה וסוגרים את הקצוות לאורך הגליל, כך שיתקבל גליל סגור. מכל 3 גלילי בצק קולעים צמה, כך שנוצרות לנו שלוש חלות.

  • 7.מניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומצפים בנדיבות בתערובת הגרעינים. מכסים ומתפיחים עוד 45 דקות.

  • 8.כ-15 דקות לפני תום ההתפחה מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • מכניסים את התבנית ואופים כ-25 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

    **חלות שבת>>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.פורסים את הבצלים לטבעות דקות, מחממים סיר עם שמן/חמאה ומטגנים עד להזהבהמתבלים במלח, ומעט פלפל לבן. מצננים.                                                                                                                                                                                                                                                   Challah bread recipe >>> 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.5/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

מאפה אורז ובשר בפילו

לחם שום של פיצה עגבניה

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד