חלה מתוקה במילוי גבינת ריקוטה ודובדבנים
מתכון לחלה קלועה ממולאת בגבינת ריקוטה ודובדבנים של הקונדיטור הנס ברטלה. תוכלו לגוון את המתכון ולהחליף את גבינת הריקוטה בגבינה כחושה ואת מילוי הדובדבנים בכל מילוי פירות איכותי או בקונפיטורה איכותית. חלה מדהימה ומתכון מצוין לאירוח בחג השבועות
רכיבים:
2 חלות של 500 גרם כל אחת
חומרים למלית דובדבנים
חומרים למלית גבינת ריקוטה
אופן ההכנה:
2.ממשיכים ללוש 7 דקות נוספות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
3.מקמחים מעט את הבצק מלמעלה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפ’ החדר כ-30 דקות.
4.הכנת מלית ריקוטה: בקערת מיקסר עם מערבל מקצף מערבבים את הגבינה יחד עם הסוכר וחומרי טעם עד שמקבלים חיבור של החומרים (כי הגבינה יבשה ומתפוררת).
5.מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב במהירות גבוהה כדי שוב לחבר יחד עם הקמח. יש לגרד את הדופן במהלך העירבול.
6.מוסיפים ביצה אחת תוך כדי ערבוב איטי, שוב מגבירים למהירות גבוהה כדי לגרום לחיבור ,מגרדים היטב את דופן הכלי, מוסיפים ביצה שנייה. חוזרים על הערבוב המהיר ומקררים. במידה והמלית דלילה ניתן להוסיף כף קמח נוספת.
7.הכנת מלית דובדבנים: מערבבים את הדובדבנים הקפואים עם הסוכר, המים, אבקת הקינמון וגרידת הלימון, ממתינים להפשרת הדובדבנים בטמפ’ החדר. מערבבים מדי פעם.
8.מסננים את הנוזל מהדובדבנים, מערבבים 5 כפות מהנוזל עם הקורנפלור. את יתרת הנוזלים מביאים לרתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים היטב, מחזירים לאש ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב, מורידים מהאש, מערבבים את הדובדבנים פנימה בעדינות ומצננים.
9.הכנת החלה: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לרצועה באורך כ-30 ס”מ, כשמרכז הרצועה קצת יותר עבה מהקצוות .חשוב: להשתמש במינימום קימוח על השולחן בזמן הגלגול.
10.מניחים את הרצועות על משטח מקומח מעט ומרדדים עם מערוך כדי לשטח ולקבל רוחב של כ-10 ס”מ. מורחים את הרצועות השטוחות במעט מאוד ביצה טרופה (יצירת לחות בלבד).
11.על כל רצועה מורחים או מזלפים פס צר של מלית הריקוטה במרכז הבצק. משאירים בצד 4 כפות גבינה לקישוט. מורחים על כל רצועת בצק מעל מלית הריקוטה את מלית הדובדבנים, גם כאן משאירים כמות של 4 כפות לקישוט.
12.סוגרים את רצועות הבצק היטב, כך שמתקבלים 6 גלילים ממולאים באורך 30 ס”מ, כשבכל אחד יש מלית ריקוטה ודובדבנים (אפשר לגוון ולמלא חלק מהגלילים בגבינה וחלק במילוי הפירות).
13.הופכים את הרצועות על משטח מקומח, כך שהסגירה נמצאת מלמטה, מכל 3 רצועות קולעים חלה אחת. מהדקים היטב את הקצוות (ראו “טיפ שמרית” בסוף המתכון).
14.מניחים את החלות על מגש עם נייר אפייה ומשהים לתפיחה 40 דקות בטמפ’ החדר.
15.מורחים את החלות בביצה טרופה. לאחר 10 דקות מורחים פעם נוספת, מורחים 2 כפות ממלית הריקוטה הנותרת על החלות לאורך האמצע ומעל הריקוטה מורחים 2 כפות של מלית הדובדבנים.
אופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
**למתכון לחלה מקמח מלא >>>
**למתכון לעוגיות פרחי גבינה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לקליעת חלה: קולעים את החלה מהמרכז לקצה אחד, ואז מסובבים וקולעים את הצד השני.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה