דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | חישוקי שמרים ופרג
5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
חישוקי שמרים ופרג
מתכון לעוגות פרג שמרים אישיות נהדרות, תדמיינו את הטעם הנפלא של המאפה בתוספת וניל ונגיעות לימון, בצק שמרים רך וזהוב וכמובן מילוי נדיב של פרג. טעים עסיסי וממכר…
5/5
רכיבים:
חומרים לבצק עוגת השמרים:
למלית פרג:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח עם השמרים, מוסיפים את הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק רך כ- 8 דקות.
2.משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח כשעה וחצי.
3.הכנת המלית- מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת קרם אחיד וסמיך.
4.מחלקים את ל4 חלקים, כל חלק מרדדים למלבן ומורחים המלית על כל שטח הבצק באופן אחיד.
5.מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה לאורך הרולדה. משני החצאים קולעים צמה בצורת בורג כשהחלק החתוך פונה כלפי מעלה.
6.חותכים מהצמה מקטעים של כ8 ס"מ, סוגרים את הקצוות ומעבירים לתבנית שקעים לתפיחה של כשעה נוספת.
7.מברישים בביצה, אופים בתנור שחומם מראש ל 175° מעלות כ 30- דקות עד הזהבה ומברישים בסירופ סוכר.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
האם זה מתאים גם עם קמח מלא?
הי אפרת
מחצית מכמות הקמח אפשר להחליף במלח ועוד מעט נוזלים.
אם אין מיץ תפוזים ,אפשר להחליף עם חלב או מים ? ומה הכמות של הנוזלים ? תודה .
אפשר ללוש את הבצק?