דיסקיות בריוש עם גבינת רוקפור ואגוזי לוז
מתכון מיוחד של השף קונדיטור הנס ברטלה. אמנם כרוך בעבודה קשה אבל התוצאה הסופית שווה כל שניה של הכנה.
רכיבים:
חומרים לבצק בריוש 20-25 דיסקיות של 10 ס"מ
חומרים לרוטב כחול ל-20 יחידות
חומרים לקראמבלס אגוזים ל-20 יחידות
אופן ההכנה:
2.מוסיפים ביצים, סוכר וחלב ולשים 2 דקות במהירות נמוכה.
3.מוסיפים מלח ולשים 4 דקות נוספות במהירות נמוכה.
4.מוסיפים את קוביות הנטורינה/חמאה ולשים במהירות בינונית 5 דקות נוספות.
5.מניחים את הבצק על שולחן מקומח, יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד, מניחים על מגש ומקררים במשך שעתיים במקרר. כעבור שעתיים קירור, הבצק מוכן לעבודה או שאפשר להשאירו במקרר עטוף למשך יומיים. בשלב זה גם ניתן להקפיא את הבצק כשהוא עטוף בניילון עבה מעל הניילון הנצמד.
6.הכנת הרוטב: מערבבים את החמאה והקמח עד שנוצרת עיסה.
7.מרתיחים חלב, מוסיפים את העיסה, מערבבים היטב עם מקצף יד ומגיעים להרתחה תוך כדי ערבוב תמידי.חשוב שהרביכה תהיה חלקה. אם לא, המשיכו לערבב היטב על האש עד שהיא נהיית חלקה.
8.מורידים מהאש ומערבבים בעדינות גבינה פנימה, מוסיפים מלח, מוסקט ופלפל לפי הטעם.
9.רצוי שגושי הגבינה לא יתמוססו לגמרי, זהו יופיו של הרוטב. מצננים לטמפ' החדר.אם רוצים להשתמש ךרוטב בגבינה צהובה, גבינת צ'דר או פרמזן מגררים בפומפייה גסה או חותכים לקוביות קטנות.
10.הכנת הקראמבלס (פירורים): מערבבים נטורינה/חמאה עם וו גיטרה, עד שהחמאה חלקה. חשוב, מדי פעם הקפידו לגרד את דופן הקערה.
11.מוסיפים קמח, פרמזן, אגוזי לוז, חומרי טעם ומערבבים עד שמקבלים פירורים גסים. מקררים.
12.הכנת הדיסקים: את בצק הבריוש מרדדים על משטח מקומח לעובי 7 מ"מ בערך (רצוי לחלק את הבצק ל-2 או 3 חלקים כך שיהיה קל יותר לרדד). מניחים ל- 3-4 דקות עד שהבצק ישתחרר ממתח הרידוד.
13.קורצים עיגולים בקוטר של בערך 9-10 ס"מ קוטר, ומניחים על מגש עם נייר אפיה ברווחים של 2 ס"מ. מורחים עם ביצה טרופה. את שאריות הבצק ניתן לחבר ולרדד שוב אחרי מנוחה של כמה דקות במקרר או להקפיא לפעם הבאה.
14.מחלקים את הרוטב הכחול באמצע העיגול בנדיבות ומפזרים את הקראמבלס למעלה, בעיקר על המילוי. מניחים בצד בטמפ' החדר במשך 40 דקות לתפיחה.
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בין 10-12 דקות. ניתן להגיש מיד או לחילופין, לאחר הצינון, להכניס להקפאה.
** לעוד מתכונים מלוחים לחצו כאן >>>
** למתכון בריוש גבינה>>>
** מתכון לבריוש שוקולד שושנים>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.הקפאה:ניתן להקפיא את הדסקיות לאחר צינון. להגשה ממצב קפוא: מחממים בתנור מחומם מראש ל-170 מעלות במשך 4 דקות. מניחים הצידה להתקררות למשך 5 דקות ומגישים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה